tisdag 31 december 2013

Happy New Year!

2013 börjar lida mot sitt slut. Ett år där finalveckan avrundas med födsel av vårt käraste mirakel & som därmed vinner första platsen av alla hitintills stora toppar av lycka. Jag kunde inte ens i närheten föreställa mig graden av storhet i att föda barn. Jag & min stora kärlek sammankopplad i en ny människa. Större än så kan det inte bli. Förutom denna livs stora händelse har vi under året färdigställt det mesta i vårt älskade hus som vi köpte från bröllopsresan förra året. Underbart att vi som familj nu kan leva & frodas i allt det som vi byggt upp innan Amelia kom till världen. Som jag tidigare skrivit; lyckans dimensioner verkar vara oändliga & jag njuter av allt som dukas fram på livets bord var eviga dag. "Dröm inte om livet, lev drömmen" känns som ett lika passande mantra nu som för tre år sedan då jag startade denna blogg. Hoppas ni fortsätter inspireras av de inlägg jag delar med mig av även under kommande år. Önskar er alla ett strålande slut på 2013 & ett riktigt Gott Nytt 2014!


måndag 30 december 2013

Manhattan

Känns som det var länge sen jag gav kategorin "inredning & detaljer" den uppmärksamhet den förtjänar. Vill därför kvällen till ära tipsa om vårt senaste inköp som står placerad i loungen bredvid den öppna spisen. Förvaringsstället Manhattan funkar lika bra till ved som magasin. Snyggt, sobert och praktiskt om man som vi eldar varje dag! Finns även i en kortare variant och i en rad olika färger. Det får bli dagens tips så här näst sista dagen på året!

söndag 29 december 2013

Multitasking

Efter knappt en vecka med sin nya ljuva titel har man blivit varse om att multitasking är nyckeln till framgång om man vill vara rationell. Man hittar snabbt nya rutiner som är både mysiga, effektiva och framgångsrika för alla parter i familjen. För varje dag som går lär man sig något nytt samtidigt som föräldraskapet faller sig mer och mer naturligt. En underbar resa har börjat, fylld av nya upplevelser!

lördag 28 december 2013

Cosy at Home

Något jag längtat efter under dessa senaste nio månaderna är rödvin, tryffelsalami och en smarrig osttallrik med fikonmarmelad. En önskan och längtan som blev tillgodosedd här om kvällen då jag och Linus firade vår stora vinst, föräldraskapet. En vinst värd att fira dagligen, om och om igen. Härligt nog stod granen både grön och grann när vi kom hem. Då julen spenderades på BB detta år såg vi till att spinna upp julmusiken liten extra när vi väl kom hem. Och den bästa julklappen genom tiderna låg och sussade gott bredvid oss med sina mjuka andetag och sockersöta leende. En bättre jul än så här kunde vi inte fått!
Foton: Malin Stoltz

fredag 27 december 2013

The Greatest Gift

Vi lever och frodas i bebisbubblan och allt vad den innebär; Lycka, känslor, moderskap, omvårdnad och en oöverträffad gränslös kärlek till sin nya familj. Tiden rusar iväg utan att man behöver göra något annat än att mysa och lära känna varandra. Varenda sekund med vår nya familjemedlem ger så mycket kärlek och mening att man ibland undrar hur livet kunde levas utan henne. Hon är så självklar i vårt liv och den mest underbara lilla dotter man kan önska sig. Bebisbubblan är fantastisk och vi stannar gärna i den för alltid!

torsdag 26 december 2013

Amelia is here!

Kära läsare! Ledsen att bloggen varit tyst senaste veckan men det har sin förklaring. I torsdagskväll, mitt i en liten glöggbjudning gick mitt vatten. Förvånad, aningen stressad & förväntansfull av faktumet var bara några av alla de känslor som stormade över mig i stundens hetta. Då värkarna inte kom igång därefter blev jag inlagd på prenatal för att invänta värkarna i upp till 3 dygn och injicerades då med antibiotika var åttonde timme för att utesluta infektion hos bebisen. Med tanke på att min graviditet var så gott som fullgången väljer man att inte stoppa förlossningen. Istället förbereder man en igångsättning  då bebisen är mer känslig för yttre påfrestningar när de skyddande fosterhinnorna är borta. På natten till den 23/12 började värkarna smyga sig på och övergick med besked till förlossning som avslutades med final kl 20.05 då vår Amelia tittade ut. Denna vecka & jul har alltså spenderats oavkortat på Malmö BB med den finaste julklappen man kan önska sig med oss hem. Allting har gått bra och Amelia har förfört oss från första sekund. Hon är det finaste vi sett och vi kan inte sluta förundras över storheten i att föda barn. Vi känner oss som världens lyckligaste & myser för fullt i vår familjebubbla. 
Foton: Malin Stoltz

torsdag 19 december 2013

Longing

På en gråmulen dag som denna behöver man lite extra söta injektioner till energin. När blicken möter detta ursöta kit inne på lillans rum förvandlas vilken himmel som helst till blå. Det är verkligen bara huvudpersonen som saknas där inne nu. Det känns som det mesta är på plats inklusive min mentala resa inför förlossningen. Sen finns där garanterat oändligt mycket som är omöjligt att förbereda och så ska det ju vara. Det är en del av tjusningen i all den spänning & förväntan som florerat under dessa nio månader. Förlossningen har hela tiden känts som en händelse långt fram men nu börjar man inse att det kan starta precis vilken dag som helst. Mellan vecka 37 och 42 är bebisen färdig för världen utanför magen. Endast lilla A som vet när hon tänkt överraska sina kära föräldrar med sin ankomst. Du är mer än välkommen till vår värld älskade lilla skatt!
Foton: Malin Stoltz

onsdag 18 december 2013

Potpurri

Då vi står som julvärdar den tjugofjärde navigerar mina ögon bland det mesta som rör juldekoration & dukning. Där finns så oändligt mycket fint & kreativt att tillgå i cyberspace. Den mesta inspirationen hittade jag på Sköna hem och deras alltid lika inspirerande artiklar. Var så goda & frottera bland detta välsmakande bildgodis!
Bilder: Sköna hem

tisdag 17 december 2013

Week 37

Känner mig som en levande julkalender detta år! Idag öppnar jag luckan till vecka 37 i graviditeten. Lite större, lite mer otymplig & lite närmare mål. Veckans faktum är att huvudet och kroppen spelar ojämn melodi numera. Knoppen är pigg medan kroppen säger vila. Julledigheten kommer med andra ord väldigt lägligt. En massa hemmamys och uppladdning väntar mellan julmiddagarna!

måndag 16 december 2013

Sunday Spa

Igår avnjöt vi några timmar av söndagen på Victoria Park Spa. Ett rogivande avslut på helgen där kropp och själ fick andas ut & landa i ett lugnare tempo. Att vistas i denna sköna miljö bland vatten och värme var som bomull kring kroppen. Man borde unna sig dessa stunder oftare. 
Bilder 1-6: Malin Stoltz. Bilder 7-8 Victoria Park

söndag 15 december 2013

One Year Ago

För prick ett år sedan stod vår ståtliga gran grön & grann i kulissen av ljuset för tredje advent. I år ligger vi någon vecka efter planeringen när det gäller granen. Tanken var att få hem den idag men när vi väl kom till butik var granförsäljningen stängd för dagen. Det får helt enkelt bli ett kvällsnöje i morgon istället. Fram tills dess får vi njuta av fjolårets gran via detta lilla bildminne!
Foton: Malin Stoltz

Comfortable & Practical

Som utlovat kommer här en närmare titt på vilka val vi gjort när det kommer till bebisens skötplats. Själva skötbordet kommer från Ikea som vi ansåg ha ett bra, brett och funktionellt utbud. Skötbädden från Färg och form klickade vi hem från Bonti.se. En variant som finns i många olika färger och mönster. Jag skrev bl.a. om dessa i ett inlägg HÄR. Till denna adderade vi två små förvaringsställ i samma mönster där de produkter man oftast använder kan ta plats. Resten av alla produkter har vi i en låda på hyllplanet under. Mobilen ovanför skötbordet har jag lite fiffigt själv konstruerat dit. Märkligt nog verkar där inte finnas några bra fästen för mobiler till skötbord, endast till spjälsäng. Jag köpte därför ett ställ som egentligen är avsett för sänghimmel och fäste mobilen ovanpå så att det kom i rätt höjd. Mycket nöjd måste jag säga! Den söta mobilen med kaniner kommer från My Baby.
Foton: Malin Stoltz

fredag 13 december 2013

Lucia

Fredagskvällen har anlänt och lussekänslan likaså. Den uppmärksamme lägger märke till att vi möblerat om i loungen. En lösning som fick den öppna spisen att komma ännu mer i blickfånget för alla sittplatser. Vi är hel nöjda med resultatet! Förutom en lyckad ommöblering ska vi kvällen till ära även fira starten på den riktiga slutspurten av graviditeten. Dagens datum intygar nämligen att det är prick en månad kvar till BF! Min kropp tackar och tar emot. Det börjar bli aningen knaggligt att ta sig fram. Förmodligen dags att sätta klackarna på hyllan. Jag är 100% redo att avverka den sista månaden och spurta in i mål! Glad Lucia på er!
Foton: Malin Stoltz

torsdag 12 december 2013

Bedtime

För någon vecka sedan satte vi upp spjälsängen och förberedde alla sängkläder så att sängplatsen står redo för vår lilla prinsessa. Vi valde en vit och traditionell spjälsäng från Ikea där den ena sidan är avtagbar. En funktion som gör det smidigt för lillsnäckan att själv kunna gå upp från sängen då hon blivit större. De smårutiga sängkläderna i beiget kommer från Gant. Att satsa på kvalitativa textilier som håller längre känns som ett smart val då de med all sannolikhet kommer behöva tvättas en hel del. Och viktigast av allt, att textilierna är sköna & mjuka för den lilla. Snuttefilten kommer från Teddykompaniet & musikmobilen ovanför sängen är från Baby Trold.
Foton: Malin Stoltz

onsdag 11 december 2013

Little A

Idag tänkte jag bjuda på en liten sneak peak från ett av hörnen i rummet till lilla A. Trots att bebisar sällan nyttjar sitt eget rum innan 1-2 års ålder kändes det ändå lämpligt att börja förbereda barnrummet så att hennes redan många saker får sin egna plats. Och gissa om man blir varm i kroppen av att inreda just denna del! Varje gång man går förbi rummet slås man av tanken att vi snart är tre som bor i huset. Som jag tidigare skrivit har vi valt att låta rummet gå i lugna varma färger, då smälter rummet dessutom fint in i husets övriga linje. När hon sedan blir lite större kommer rummet bestå av betydligt mer leksaker än prydnadsfigurer. Men fram tills dess känns denna smygstart väldigt bra. I kommande inlägg tänkte jag visa er lite mer av de inköp vi gjort såsom skötbädd, skötbord, sängkläder mm.
 Foton: Malin Stoltz