söndag 31 juli 2011

The Duo

Ljuva aromer i lyxiga förpackningar är en bra beskrivning på Voluspas tvål & handcreme. Vill man känna känslan av hotell även där hemma är det perfekt att ha en duo med tvål & handcreme på badrummet. Händerna doftar himmelskt med ett silkesmjukt resultat & flaskorna utgör en vacker badrumsdetalj!
Bild: Malin Stoltz

lördag 30 juli 2011

Homemade

När mellanmålsbegäret infinner sig är ett gott knäckebröd ett ypperligt alternativ för att stilla hungern. Mammas hemmagjorda knäckebröd med diverse nyttiga ingredienser är en fröjd för eftermiddagsstunden. Att utsmycka den goda biten med något passande pålägg gör det hela ännu mer smakrikt & varierande. Dagens tips - baka knäckebröd & låt regnet utanför bli en mysig kuliss till allt hemmafix!
Bilder: Malin Stoltz

Cosy outside

Dagar som dessa då moln & duggregn inte verkar ha några planer på att avlägsna sig hade en uteplats som denna varit att rekommendera. Det stora parasollet & den vindstilla hörnan får platsen att bli attraktiv även under de mindre soliga sommardagarna. Cityliv & innegård går som synes alldeles utmärkt att kombinera med en trivsam uteplats. Ett extra plus till alla vackra träd & växter som ökar mysfaktorn & får terassen att kännas som ett extra rum.
 Bilder: Lagerlings

fredag 29 juli 2011

Reality

Världen är fantastisk på många vis, men ur en mängd olika aspekter är världen förfärlig & orättvis. I Afrika figurerar för tillfället en fruktansvärd torka & därmed en bedräglig situation för både människor, djur & växtlighet. En torka som är livsavgörande för många familjer & deras framtid. Barn drabbas av Kolera medan djuren betar på kal mark. Tomhet, torka & trötthet är öden som dessa stackars människor strider mot både natt som dag. Jag & min sambo skänker bidrag till Unicef varje månad, jag hoppas & tror att dessa bidrag kommer till användning på bästa möjliga vis, men tyvärr räcker inte det.. I vårt grannland Norge har en ofattbar tragedi orsakat en stor mängd oskyldiga människor livet. En handling som beskriver ondska i sitt tydligaste språk & som är tom på både hjärta & hjärna. Dessa två katastrofer är bara ett axplock av allt ont som kan drabba oss själva & våra medmänniskor. När tragedier inträffar är kärlek & trygghet återigen en avgörande del gällande förmågan att fortsätta kämpa för det goda & att orka sörja. Att omfamna sig av hjärtliga & goda relationer är guld värt vid såväl medgång som motgång. Utan kärlek hade vi förmodligen avlidit inombords utan att för den delen behöva drabbas av vare sig torka eller ohumana psykopater. Vi lever här & nu, låt varje dag illustrera kärlek & omtanke, då omfamnar lyckan dig som en värmande vän.
Bild: Malin Stoltz

torsdag 28 juli 2011

Jewelry & Mulberry

Gårdagens fenomenala födelsedag inbringade en rad glädjande presenter & fina hälsningar. Vackra smycken & användbara Mulberry accessoarer är några av de presenter som skiner förtjusande vackert på mitt presentbord denna regniga torsdagskväll. Tusen tack än en gång för alla gratulationer vars värme lägger sig som bomull kring mitt hjärta. ♥ 
Bilder & kollage: Malin Stoltz

Inspiration Court

Efter en månad full av utflyktsmål & glädjerika upptåg är det nu dags att inta gräsläge med inspirerande läsning & ljuva toner. En dag vars största syfte är bara vara & samtidigt inhämta lite nya inredningsidéer till hemmet. I veckan hämtade vi våra nya barstolar från Living, bilder på dessa kommer inom kort! För övrigt har vi lite småfix kvar att fixa här hemma, en bärande vägg ska förmodligen rivas ifall vår kära förening godkänner projektet. Får hålla tummarna för det! 
Enjoy your day!
Bilder: Malin Stoltz

onsdag 27 juli 2011

Celebration

Idag är det min dag! Födelsedagen är inte bara underbar, den frambringar även många fina minnen från barndomen & alla ens födelsedagar genom åren. Glömmer aldrig när jag som fyra åring vaknade klockan 04.00, pigg som en lärka tassade jag in till föräldrarna & frågade om det inte var dags för familjen att komma in & sjunga snart. Mamma tittade förvånat på klockan & fick sig förmodligen ett gott skratt inombords. Idag är jag glad om min kära sambo skönsjunger runt nio, klockan fyra på morgonen hade känts aningen ambitiöst.. Med sol i blick & ett brett leende på läpparna ska jag nu fånga min dag & njuta av att livet är det bästa som finns. Kram på er alla!

måndag 25 juli 2011

Lovable Memories

Efter en minnesvärd & upplevelserik semester säger vi nu adjö till det grekiska öriket för denna gång. Grekland har på ett originellt vis delat med sig av sin egendomliga kultur, vackra landskap & aptitliga maträtter på ett vis över all förväntan. Genom denna lilla serie hoppas jag ni fått en bra bild över sagolika Santorini, i bästa fall har mina bilder inspirerat så pass mycket att ni själva väljer att besöka denna idyll någon gång i framtiden. Om så är fallet är ni hjärtligt välkomna att höra av er så delar jag med mig av alla möjliga tips & måsten!  
Foton: M-Stoltz

söndag 24 juli 2011

Discovering Views

Att upptäcka vackra platser från ovan är en tveklös rekommendation, speciellt om du väljer Santorini som resmål. Den lilla ön med de stora höjdskillnaderna får varje sevärdhet att bli lite extra spektakulär & vykortsvacker. Från höga berg till djupa vatten & från breda slätter till trånga gränder tillåts kontrasterna att framträda på ett häpnadsväckande vis.
 
Bilder: Malin Stoltz

lördag 23 juli 2011

Like a dream

Föreställ dig den vackraste sagovärld & dröm dig bort till en förtrollande plats som du ogärna lämnar, då har du funnit Santorinis vackraste skatt, Oia. Uppe i berget döljer sig denna kristallklara diamant som tillsammans med det klarblå vattnet skapar en bländande & surrealistisk miljö som får allt annat att blekna. Här träder den grekiska arkitekturen & dess kreativa detaljer fram på ett enastående vis som får en att tappa andan av beundran. Längs med sluttningen trängs restaurangerna om de bäst belägna platserna som ger besökarna en måltid de sent glömmer. I de små gränderna finner man pittoreska små butiker som stoltserar med diverse ting & föremål, alltsammans finner man i denna oemotståndligt vackra oas. Oia är bevisligen en plats som går rakt in i hjärtat & levererar allt som ett älskande kärlekspar kan önska!



Bilder: Malin Stoltz

torsdag 21 juli 2011

Style of Greece

Något som alltid fascinerat mig under utlandssemestrar är de olika nationaliteternas unika smyckesdesign. Varje land stoltserar med just sina modeller & färgkombinationer vilket gör att kulturen lyser igenom ännu mer. Jag har därför som regel att i stort sett alltid inhandla någon typ av smycke från det land jag semestrar i, när man sedan plockar fram sitt smycke där hemma blir man gladeligen påmind om den härliga semestern betydligt oftare.
Bild: Malin Stoltz

tisdag 19 juli 2011

Postcard

Heta vindar smeker kroppen i den grekiska idyllen. Vackra färger i kombination med fräschaste vitt pryder husknutarna & hotellens inbjudande fasader. Glada semesterfirare sprider glädje längs med vattenbrynet medan de inhemska jobbar full tid för att förgylla besökarnas tillvaro. Att inte förglömma är den helt underbart fräscha mat som grekerna dukar fram, här kan den enklaste tomat eller gurka få smaklökarna att göra frivolt. Jag & mitt hjärta njuter till fullo av att bara vara, framförallt i varandras sällskap dygnet runt. I veckan ska vi bege oss ut på upptäcktsfärd i områdena runt omkring, de enastående solnedgångarna ska vara oslagbara!
Bilder & kollage: Malin Stoltz

måndag 18 juli 2011

Bon Voyage!

Det är nu dags för oss att starta färden mot det grekiska öriket & allt det goda som semesterparadiset har att erbjuda. Ser fram emot att inhämta nya upplevelser & vackra vyer i en stekande varm temperatur. Hoppas även ni här hemma får en fin vecka & att de svenska vädergudarna börjar leverera fint väder till alla semesterfirare. Annars ska vi göra vårt bästa för att plocka med oss solen hem från ett varmt & vackert Santorini. Au revoir!

söndag 17 juli 2011

Packing

I morgon ska resväskan stå packad & klar vid dörren. Då styr vi riktning mot Santorini & en vecka full av livets goda. I min packning kommer bland annat denna somriga klänning från Tiger finnas. Fann den i en liten butik på Öland & redan då fick den en självklar plats i resväskan. Materialet är fantastiskt svalt & skönt vilket känns som en lämplig kombination på en plats vid de heta breddgraderna. 
 Bild: Malin Stoltz

fredag 15 juli 2011

It's Friday

Under semestertiden brukar veckodagarna inte ha någon större betydelse då ledigheten genomsyrar såväl måndagar som söndagar. Trots detta faktum känns ändå helgens ankomst lite extra speciell. Det röda vinet är en självklarhet & något extra gott på tallriken likaså. 
Bilder: Malin Stoltz